Putzmeister iOntron – ensimmäinen päästötön betonipumppuauto

Putzmeister iOntron – ensimmäinen päästötön betonipumppuauto

Nyt voimme pumpata betonia mahdollisimman pienillä ympäristövaikutuksilla.

Betonipumppaus Laatikaisella on viisi (24 m – 42 m) hybridibetonipumppuautoa Putzmeister iOntron, joilla betonin pumppaus työmaalla onnistuu sähkön voimalla.

Pumppu kytketään työmaan sähköihin (työmaakeskuksen sähköliitäntä 63 A – 125A) kaapelilla, joten pumppaukseen ei tarvita ylimääräistä akkua. Voimakas 92 kW sähkömoottori riittää kohteiden suorittamiseen sähkökäytöllä jopa 100 m3/h valuvauhdilla. Pumppaus onnistuu myös perinteisemmin dieselin voimalla, ja työtapaa voi vaihtaa vaikka kesken työmaan. Vähäpäästöisyyden lisäksi melutaso on Putzmeister iOntron -betonipumppuautolla huomattavasti alhaisempi.

Lisätietoja: Juuso Siitonen, puh. 040 702 9335

Betonipumppaus Laatikainen vahvistaa asemiaan Keski-Suomessa

Jyväskylän Betonipumppaus Oy nurmijärveläisomistukseen

Liiketoimintakaupparintamalla tapahtuu! Betonipumppaus Laatikainen Oy vahvistaa asemiaan Keski-Suomen markkinoilla ostettuaan Nosto ja Kuljetus Ruuska Ky:n tytäryhtiön Jyväskylän Betonipumppaus Oy:n liiketoiminnan. Yrityskaupan myötä alan palvelutarjonta laajalla talousalueella laajenee merkittävästi.

Heinäkuun 1. päivänä solmitun yrityskaupan myötä Jyväskylän Betonipumppaus Oy:n reilun 600 tuhannen euron liiketoiminta sekä neljä betonipumppuautoa siirtyvät Betonipumppaus Laatikaisen omistukseen. Yrityksen neljä työntekijää jatkavat siitä, mihin jäivät, nyt vain uuden työnantajan nimissä sekä entistä monipuolisempia palveluita tarjoten.

Betonipumppaus Laatikaisen toimitusjohtaja Seppo Laatikainen kertoo yrityksensä operoineen Keski-Suomessa jo aiemminkin. Yrityskaupan myötä sen asema alueella vahvistuu kuitenkin merkittävästi. Jyväskylän toimipiste mahdollistaa myös yhtiön Tampereen toimipisteen tukemisen, josta on saatavilla samat palvelut.

– Markkinat Keski-Suomessa ovat toki rajallisemmat kuin Uudellamaalla ja Pirkanmaalla, mutta alue on laaja – Itä-Suomesta Savon kautta Pohjanmaalle, toteaa Laatikainen.

Vuonna 1983 perustetun ja Jyvässeudun alueella merkittävässä asemassa toimineen Jyväskylän Betonipumppaus Oy:n palvelutarjontaan ovat kuuluneet betonin pumppaus monen tyyppisiin kohteisiin ja kaikenlaisiin valuihin aina pienistä mökin perustuksista vaativiin silta- tai erikoiskohteisiin asti.

Nyt uuden omistajan ohjauksessa palvelutarjontaan lisätään muun muassa  lattianvalutyöt, valujen kokonaisurakointi betonin kuljetuksesta betonipumppaukseen sekä maanrakennustyöt kaiken kokoisille työmaille yksityisistä pienrakentajista isoihin rakennusjätteihin – ja kaikki tämä 25 vuoden kokemuksella.

– Jatkamme Jyväskylän Betonipumppaus Oy:n hienosti haltuun ottamalla ja viitoittamalla tiellä tarjoten asiakkaille entistä enemmän. Uskon, että asiakkaat arvostavat ison ja perinteikkään toimijan monipuolisia ja laadukkaita palveluita, toteaa Laatikainen.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti koko Suomen markkinoita, Laatikainen kiteyttää.

Peltisepänkujan laaja urakka etenee BPL Groupin yhteistyönä

Laatikainen Infran tähän mennessä suurin työmaa Helsingin Herttoniemessä on hyvässä vauhdissa. Tammikuussa alkanut aliurakointina tehtävä urakka koostuu GWS Hotellista, LPA:sta ja Peltisepänkujasta. Laajuutensa lisäksi työmaan erikoisuutena on ollut räjäytystöiden ajoittaminen metron aikataulujen mukaan.

Räjäytykset ja louhinnat sujuivat vaativuudestaan huolimatta suunnitelmien mukaan ja aikataulussa. Työmaalla on ollut käytössä hyvin monipuolinen kattaus kalustoa: kaksi 300 Volvoa, 240 Volvo, Hitachi 225, Kobelco 270 ja kaksi poravaunua. Louhinta valmistui toukokuussa, ja nyt työ jatkuu kunnallistekniikan rakentamisen, salaojitustöiden ja täyttöjen merkeissä. 

Maarakennustöiden valmistuessa puikkoihin tarttuvat Laatikaisen betonimiehet. He tekevät muun muassa paikallavalurungot ja betonoinnit. Peltisepänkujan urakka onkin hyvä esimerkki BPL Groupin laajasta osaamisesta. Kun saman katon alta saa kaiken maarakennuksesta betonivaluihin, lattioihin ja viherrakentamiseen, rullaa työmaa mukavasti eteenpäin.  

Annen matka armeijan harmaista betonin pariin 

Anne Ahola päätyi Laatikaiselle pitkän mutkan kautta. Hän oli 15 vuotta töissä puolustusvoimissa viestirykmentin esikunnassa. Kun viestirykmentti yhdistettiin Parolan panssariprikaatiin, ei Annen tiimille ollut enää töitä. Hän siirtyi valtion sisäisellä siirrolla Hyvinkäälle ulosottoon. Esimiehet ja työkaverit olivat mukavia, mutta itse työ ei niinkään. Neljän vuoden jälkeen oli aika ottaa uusi suunta. 

Työnkuva laajentuu ja konttoritiimi kasvaa

Eräänä kauniina kesäpäivänä Annen vanha tuttu, Seppo Laatikainen eli Sepi, esitti työtarjouksen. Olin kesälomalla, kun Sepi soitti ja kysyi, kiinnostaisiko tulla hommiin. Kiinnostihan se, ja kesällä tulee neljä vuotta Laatikaisella täyteen, Anne muistelee. 

Ura Laatikaisella alkoi laskutuksesta. Vuosien kuluessa Annen työnkuva on laajentunut, ja nykyään hänen repertuaariinsa kuuluu laskutuksen lisäksi palkanlaskenta ja ostoreskontran hoito. Myös toimiston työntekijäkaarti on kasvanut: Annen aloittaessa talouspuolella oli kolme työntekijää, nyt viisi.  

Yhteistyö pumppareiden kanssa avainasemassa

Toimiston aamut alkavat melkoisilla paperisulkeisilla, sillä kuormakirjat ja pumppulaput ovat edelleen pääsääntöisesti paperisia. Pumpparit ovat avainasemassa siinä, että laskutus saadaan hoidettua oikein ja ajallaan. Anne kollegoineen onkin tiiviisti yhteydessä pumppareihin ja kuljettajiin, vaikka he harvoin näkevät toisiaan. Pumppareiden mielestä varmaan joskus vainotaan heitä kyllästymiseen asti, Anne nauraa. Toisinaan kuormakirjojen ja muiden paperien puuttuminen tai hukkuminen on aiheuttanut pientä paniikkia, mutta hommat on aina lopulta saatu hoidettua kunnialla. Parasta on silloin, kun kaikki rullaa ajallaan. On mukavaa, kun saadaan kaikki tarvittavat paperit ajoissa ja sitä myötä laskutus valmiiksi ja palkatkin maksuun ajallaan.  

Hyvä yhteishenki on Laatikaisen valtti

Konttorilla on hyvä porukka, mukava yhteishenki ja rento meininki. Välillä meno on kova, mutta aina hyvä. Täällä on kiva olla, Anne kehuu. Anne onkin viihtynyt Laatikaisella erinomaisesti, ja siitä kiitos kuuluu sekä työnantajalle että kollegoille. Hienointa Annen mielestä on molemminpuolinen jousto ja luotto. Kun on kiire, tehdään pidempää päivää. Vastaavasti hiljaisempina aikoina pääsee tarvittaessa lähtemään aikaisemmin tai tulemaan myöhempään. Päivääkään en ole katunut, että tulin Laatikaiselle töihin, Anne kiteyttää 

Isä ja poika betonipumppareina 

Jukka Kuivala, tuttavallisemmin Juki, on pumpannut betonia Laatikaisella jo yli 20 vuotta. Hänen jalanjäljissään astelee poika Niki, joka tuli taloon syksyllä 2018. Isän ja pojan yhteinen taival betonin parissa alkoi Nikin ollessa vasta pikkupoika, ja matkan varrelle on mahtunut monenlaista käännettä. 

Jukin matka betoninoviisista konkaripumppariksi

Autoalalla koko ikänsä hommissa ollut Juki päätyi betonialalle pienen sattuman kautta. Hän oli paljon tekemisissä Seppo Laatikaisen siskon Arjan kanssa, sillä hän asui naapurissa. Eräänä päivänä Arja soitti Jukille ja kysyi, kiinnostaisiko duuni. Luulin, että Arja tarkoitti jotain kotinsa remonttiprojektia. Ei, vaan broidi tarvitsi työntekijää. Arja tuli Sepon kanssa käymään ja siitä se sitten lähti, Juki muistelee. Vierailun jälkeen hän päätti lähteä katsomaan, millaista betonihommissa olisi. Vuosi oli 1999. 

Laatikaisella aloittaessaan betoni ei ollut Jukille millään tavalla tuttua. Tiesin betonista tasan sen verran, että se on harmaata ja kovettuu jollain aikavälillä”, hän virnistää. Seppo opetti Jukille betonipumppauksen mestari-kisälli-metodilla. Ensitunnelma työstä oli, että se on haastavaa, mutta mielenkiintoista. Opeteltavaa oli todella paljon. Haastavinta Jukin mielestä on se, että betoni pitää saada kulkemaan tilanteessa kuin tilanteessa. Jos betoni lakkaa kulkemasta putkessa, on piru irti. Sellaisiakin tilanteita on päässyt käymään noin 7 miljoonaa kertaa, Juki nauraa.  

Työ on maistunut Jukille hyvin. Kalustokin on kahden vuosikymmenen aikana kehittynyt huimasti. Pumppuihin on tullut automaatiota ja tietokoneita. Ne helpottavat työtä, mutta tuovat myös omat haasteensa. Kun tietokoneelle tulee joku ähky, ei vehkeet toimi vaikka niissä ei olisi mitään mekaanista vikaa, hän huokaa. Vaikeimpana hommana hän pitää kuitenkin uusien työntekijöiden opettamista. Olen opettanut parisenkymmentä pumpparia ja se on kaikkein vaikeimpia töitä, mitä olen ikinä tehnyt. Pumppauksessa on monta yksittäistä asiaa opetettavana, eikä kahta ihmistä voi koskaan opettaa samalla tavalla. Se on laiskalle miehelle raskasta, kun joutuu ajattelemaan, Juki naurahtaa. 

Isän jalanjäljillä betonialalle

28-vuotias Niki Kuivala on päässyt seuraamaan betonipumppausta pienestä asti. Hän oli vain 8-vuotias, kun vietti lähes koko kesän isänsä kyydissä betonipumppuautossa. Varsinkin silloin pikkuskidinä se oli ihan pirun siistinnäköistä touhua, Niki muistelee. Teininä hän oli muutaman kerran Laatikaisella kesätöissä juoksupoikana. Nuorena aikuisena Niki työskenteli muualla, mm. taksikuskina. Takaraivossa oli kuitenkin aina ollut ajatus siitä, että hän tulisi vielä joskus kokeilemaan betonihommia kunnolla. 2018 syksyllä hän astuikin betoninkuljetusauton rattiin.   

Niki ehti ajaa betoniautoa vain puolisen vuotta ennen kuin siirtyi pumpparin töihin. Se tapahtui aiottua nopeammassa tahdissa, mutta sopi Nikille hyvin. Se kävi vähän niin kuin vahingossa. Firmalla oli tarvetta, koska yksi pumppari oli juuri lopettanut. Siinä oli hyvä sauma, Niki kertoo. Isänsä jalanjäljillä kulkevan Nikin mielestä on hienoa olla samoissa hommissa ja firmassa Jukin kanssa. Toki ajetaan eri autoja ja työskennellään eri työmailla, hän täsmentää. 

Mieleenpainuvin työmaa tähän mennessä on ollut Kittilän kaivoksen hissikuilu. Se oli noin 100 metriä korkea, 62-metrinen pumppu ylsi juuri ja juuri holville. Mä jatkoin siitä omalla pikkukoneellani, Niki kertoo. Kittilän reissuja tehtiin viime talvena kolme. Jokainen matka kesti kolme päivää: ensimmäisenä ajettiin kohteeseen, toisena pumpattiin ja kolmantena ajettiin takaisin kotiin. Ne oli kyllä mageita reissuja. Pirun haastavia valuja ja muutenkin mielenkiintoisia itselle. 

Ympyrä sulkeutuu

Isä Juki on jo osa-aikaeläkkeellä, poika Nikillä taas on jäljellä vielä vuosikymmeniä työelämää. Kun Niki aloitti Laatikaisella, opetti Juki hänet hommaan. Se oli tosi mageeta. Olin ollut jo skidinä faijan kyydissä, ja lopulta hän opetti mut pumppaamaan. Ympyrä tavallaan sulkeutui, Niki muistelee. Uransa aikana kymmeniä uusia pumppareita opettamaan ehtineelle Jukille oman pojan kouluttamisessa oli lisähaasteensa. Opettaessa me ei tavallaan oltu isä ja poika, vaikka eihän se ikinä missään tilanteessa häviä. Luulen silti onnistuneeni hyvin, sain pidettyä isä-poika-suhteen taka-alalla, Juki kertoo. 

Isä ja poika viihtyvät Laatikaisella

Sekä Juki että Niki ovat olleet todella tyytyväisiä Laatikaiseen työnantajina. En mä täällä olisi näin kauan aikaa ollut töissä, jos en olisi viihtynyt niin hyvin, Juki sanoo. Hän arvostaa eritoten firman joustavuutta. Juki ei sairautensa vuoksi pysty aina pumppaamaan, mutta se ei ole ollut ongelma. Hän onkin toisinaan tehnyt kaikenlaista muuta hommaa, kuten pessyt hallin lattioita ja tuurannut myyjää. Myös Nikille asia on ollut tärkeä, ja muutenkin kaikki on mennyt juuri niin kuin pitääkin. Ei oo huonoa sanottavaa, oon ollu erittäin tyytyväinen, Niki kehaisee. Liksa toki saisi olla parempi, isä Juki virnistää. Firman panostus työntekijöiden ja työtapojen kehittämiseen saa myös kehuja. Osa kursseista on ollut tosi hyödyllisiä. Meillä myös kokeillaan uusia tapoja tehdä töitä, ja jaetaan se tieto muille, Juki sanoo. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa tehdä tätä työtä. Kukin tyylillään ja hienoa, ettei omia keksintöjä salata muilta, Niki jatkaa. 

Betonipumppuauton ratissa

Betonipumppuautoa Laatikaisella ajava Vesa Tasanko eli Vesku päätyi alalle alun perin sattumalta. Vuosituhannen alkupuolella mitta tuli niin sanotusti täyteen putkitöissä. Mökkipaikkakunnalta löytyi kesätyö betonihommista. Mökiltä oli vain muutama kilometri työpaikalle ja hommia oli keväästä joulun tienoille, joten järjestely oli kätevä. Pari vuotta meni ”kesätöitä” tehden, mutta sitten oli aika siirtyä uusiin haasteisiin. Vesku sai töitä Laatikaiselta Pirkanmaalla, jossa viihtyi nelisen vuotta, kunnes oli aika jatkaa matkaa.

Hyvä meininki veti takaisin Laatikaiselle

Kaksi vuotta sitten alkoi taas vaihtelu kiinnostaa. Niinpä Vesku pirautti Laatikaisen Sepolle. ”Kysyin Sepolta, paljonko teillä on ukkoja hommissa. Seppo vastasi, että 50. Heitin siihen, että mitäs jos olisikin 51. Seppo kysyi saman tien, että koskas tulet”, Vesku kertoo virnistäen. Laatikaiselle oli mukava palata, sillä siellä oli jo valmiiksi vanhoja tuttuja ja hyvä meininki. Työmaalla on helppo toimia, kun tietää ja tuntee työkaverit ja heidän toimintatapansa.

Tuttu tekijäporukka, vaihtelevat työmaat

Nykyään monessa firmassa ja työmaalla työntekijät tulevat eri paikoista. Ei ole yhteistä työnantajaa, saati edes yhteistä kieltä. Se voi olla todella haastavaa etenkin, jos työmaalla sattuu jotain. Veskun mukaan erityisen hienoa Laatikaisella onkin se, että töitä tehdään pääosin omalla tutulla porukalla. Kuljettajat, pumppaajat, lattianvalajat ja muut tuntevat toisensa. Se tekee hommasta mutkatonta. Välillä pääsee myös kokeilemaan uudenlaisia hommia. ”Kalasataman tornitalo oli hyvä kokemus. Sellaista en ollut ennen ollut tekemässä, sai mennä vähän kuin uutena miehenä” Vesku kertoo.

Betonibisnestä toisessa polvessa

Seppo Laatikaisen poika Matias astelee isänsä jalanjäljissä. Matias oli noin 5-vuotiaana ensimmäistä kertaa Sepon kyydissä betoninkuljetusautossa ja on siitä asti tiennyt, että haluaa itsekin betonikuskiksi. Pitkä odotus palkittiin, ja nyt hän ajaa betoninkuljetusautoa. Tulevaisuudessa hän näkee itsensä pumpparina. 

Kesätöiden kautta betoninkuljetusauton rattiin  

Ura Laatikaisella alkoi yläkouluikäisenäIskä ehdotti, että tulisin hallille kesätöihin. Seuraavalla viikolla olinkin jo täällä harjan varressa. Järjestelin tavaroita, pesin autoja ja sen sellaista” Matias kertoo. Seuraavina kesinä hän pääsi tutustumaan myös raudoitus- ja maarakennuspuolen töihin. Samalla Matias odotti kuumeisesti, että täyttäisi 18 ja saisi kuorma-autokortin. Viime syksynä hän lopulta pääsi harjoittelemaan betoninkuljetusta Jukin eli Jukka Kuivalan kanssa. Nyt betoninkuljetus sujuu jo kuin konkarilla. Betonin kuljettaminen on lopulta aika yksinkertaista hommaa, vaikka monta asiaa pitää toki muistaa ja ammattikuskina on oma vastuunsa tien päällä.” Jossain vaiheessa Matias haluaisi siirtyä betonin kuljetuksesta pumppaamiseen. Kiirettä hänellä ei kuitenkaan ole. 

Isä-poika -laatuaikaa betonin parissa 

Matias on oppinut työnteon pienestä pitäen ja haluaa seurata isänsä jalanjälkiäNostan aina faijalle hattua tästä, kyllä se on uskomattoman työn tehnyt, kuvailee Matias suhdettaan isäänsä ja heidän yhteiseen ammattiinsa. Huvittaviakin tilanteita mahtuu joukkoon. Isä Seppo tekee toisinaan edelleen pumppausta ja muita perushommia. Heitetään faijan kanssa välillä vitsiäettä tämä on tällaista isä-poika -laatuaikaa. Mä haen sille betonin tehtaalta ja se pumppaa sen, Matias nauraa. 

Loistava työpaikka ja hyvä yhteishenki  

Matias hehkuttaa Laatikaisen olevan loistava ensityöpaikka. Töitä riittää ja palkka on hyväMonilla nuorilla on ongelmanaettä töitä ei saa tehdä kuin 40 tuntia, vaikka haluja olisi enempäänLaatikaisella voi tehdä myös jonkin verran ylitöitä. Hän kehuu myös firman yhteishenkeä. Olo on turvallinen ja mukava, kun työmaalla on useimmiten tutut työkaverit valumiehinä ja muissa töissä. Eipä siis ihme, että Matias työkavereineen viihtyy niin hyvin Laatikaisella. 


BPL Group etsii jatkuvasti hyviä tyyppejä betoninpumppaus ja kuljetushommiin. Lähetä avoin hakemus osoitteeseen info@www.betonipumppaus.fi.

 

Nyyrikintie 2, Espoo

Laatikainen aloitti heinäkuussa 2020 Espoon Tapiolassa sijaitsevan taloyhtiön salaoja- ja sadevesisaneerauksen ja pihan perusparannuksen pääurakoinnin. Kohteessa tehtiin mm. sähkösyöttöjen uusinnat, alapohjan viemärin uusinnat, pihan kivityöt, asfaltoinnit ja istutukset ja pihavalojen uusimiset. Saneeraustyö oli haastava, sillä piha oli ahdas etupihan muurien, piha-aitojen ja varastojen vuoksi. Alapohjaan tehtiin imutyöt ja sepelin puhallukset, lisäksi vanhoja aitoja poistettiin ja uusia rakennettiin noin 250 metrin verran. Lisätöinä tehtiin asukaspihoja. Kohteessa käytettiin hyvin monipuolista kalustoa: 1,5-tonnista, 3-tonnista, 15-tonnista ja 27-tonnista kaivinkonetta sekä 5-tonnista pyöräkuormaajaa.

Hyvällä kalustolla ja vahvalla osaamisella haastava saneeraus saatiin valmiiksi etuajassa, vaikka lisätöitäkin tilattiin runsaasti!

Tutustu työmaan vaiheisiin

Laatikainen tuntee betonin

Betonia on käytetty jo antiikin Rooman ajoista lähtien, eikä ihme. Betonin suosio perustuu sen lukuisiin hyviin ominaisuuksiin. Betoni on edullista, kosteudenkestävää ja paloturvallista. Lujuuden ja jäykkyyden ansiosta betoni mm. vaimentaa värähtelyä ja eristää ääntä. Kirsikkana kakun päällä betoni on materiaalina helposti muunneltavaa, mikä tekee sen käyttömahdollisuuksista lähes rajattomat. Betoni onkin paras valinta monenlaisiin rakenteisiin.

Laatikainen on betoninkestävä ammattilainen

Laatikainen hoitaa yli 20 vuoden kokemuksella betonipumppauksen, betonin myynnin ja kuljetuksen, betonilattiat, sauma- ja tornipumppauksen sekä esivalmistelu- ja maarakennustyöt. Betoninkestävä ammattitaitomme soveltuu kaikenkokoisille työmaille — aina yksityisistä pienrakentajista isoihin rakennusjätteihin asti.

10 hyvää syytä valita betoni:

1. Betoni ei homehdu
Luonnonmukaisten ja kestävien ainesosiensa vuoksi betonin pintaan ei voi muodostua hometta.

2. Betonista ei liukene haitallisia aineita ympäristöön
Raskasmetallijäänteet ja haitalliset aineet ovat betonin kohdalla käytännössä olemattomia.

3. Betoni on käyttäjälleen turvallinen
Haitalliset pienhiukkaset ja ilmastoon liukenevat päästöt eivät koske betonia. Betoni ei altista hengitys- ja keuhkosairauksille.

4. Betoni ei pala
Paloturvallisuus on kaiken rakentamisen a ja o. Betoni kestää hyvin korkeita lämpötiloja.

5. Betoni on tiivis
Betonirakennelma ei helposti päästä lämpöä ulospäin. Betonin valinnut säästää lämmityskustannuksissa.

6. Betoni on helposti muunneltavissa ja muokattavissa
Juoksevaa betonia on vaivaton muokata haluttuun muotoon. Betoni myös kovettuu muotoonsa herkästi.

7. Betoni eristää ääntä
Ääni kulkee heikosti betonielementin läpi.

8. Betoni kestää
Betoni säilyy samanlaisena hyvinkin pitkiä aikoja. Se ei murru eikä vaadi ylimääräisiä huoltotoimia. Korkeat lämpötilat tai lämpötilanvaihtelut eivät heikennä betonin kestävyyttä.

9. Betoni on kierrätysmateriaalina ensiluokkaista
Betonin kierrätysaste on jopa 80 %, joka on huippuluokkaa muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna. Käytöstä poistettu betoniaines uusiokäytetään mm. teiden ja kantavien materiaalien maanrakenteina. 2018 voimaan astuneen Mara-asetuksen määräyksellä betoni on murskattava entistä pienemmiksi paloiksi, mikä edistää kierrätystä ja parantaa jatkojalostusta.

10. Laatikainen tuntee betonin
Laatikaisella betonisi on hyvissä käsissä. Saat haluamasi betonierän jokaiseen tilaan ja tarpeeseen loistavalla asiakaspalvelulla höystettynä.