Betonibisnestä toisessa polvessa

Seppo Laatikaisen poika Matias astelee isänsä jalanjäljissä. Matias oli noin 5-vuotiaana ensimmäistä kertaa Sepon kyydissä betoninkuljetusautossa ja on siitä asti tiennyt, että haluaa itsekin betonikuskiksi. Pitkä odotus palkittiin, ja nyt hän ajaa betoninkuljetusautoa. Tulevaisuudessa hän näkee itsensä pumpparina. 

Kesätöiden kautta betoninkuljetusauton rattiin  

Ura Laatikaisella alkoi yläkouluikäisenäIskä ehdotti, että tulisin hallille kesätöihin. Seuraavalla viikolla olinkin jo täällä harjan varressa. Järjestelin tavaroita, pesin autoja ja sen sellaista” Matias kertoo. Seuraavina kesinä hän pääsi tutustumaan myös raudoitus- ja maarakennuspuolen töihin. Samalla Matias odotti kuumeisesti, että täyttäisi 18 ja saisi kuorma-autokortin. Viime syksynä hän lopulta pääsi harjoittelemaan betoninkuljetusta Jukin eli Jukka Kuivalan kanssa. Nyt betoninkuljetus sujuu jo kuin konkarilla. Betonin kuljettaminen on lopulta aika yksinkertaista hommaa, vaikka monta asiaa pitää toki muistaa ja ammattikuskina on oma vastuunsa tien päällä.” Jossain vaiheessa Matias haluaisi siirtyä betonin kuljetuksesta pumppaamiseen. Kiirettä hänellä ei kuitenkaan ole. 

Isä-poika -laatuaikaa betonin parissa 

Matias on oppinut työnteon pienestä pitäen ja haluaa seurata isänsä jalanjälkiäNostan aina faijalle hattua tästä, kyllä se on uskomattoman työn tehnyt, kuvailee Matias suhdettaan isäänsä ja heidän yhteiseen ammattiinsa. Huvittaviakin tilanteita mahtuu joukkoon. Isä Seppo tekee toisinaan edelleen pumppausta ja muita perushommia. Heitetään faijan kanssa välillä vitsiäettä tämä on tällaista isä-poika -laatuaikaa. Mä haen sille betonin tehtaalta ja se pumppaa sen, Matias nauraa. 

Loistava työpaikka ja hyvä yhteishenki  

Matias hehkuttaa Laatikaisen olevan loistava ensityöpaikka. Töitä riittää ja palkka on hyväMonilla nuorilla on ongelmanaettä töitä ei saa tehdä kuin 40 tuntia, vaikka haluja olisi enempäänLaatikaisella voi tehdä myös jonkin verran ylitöitä. Hän kehuu myös firman yhteishenkeä. Olo on turvallinen ja mukava, kun työmaalla on useimmiten tutut työkaverit valumiehinä ja muissa töissä. Eipä siis ihme, että Matias työkavereineen viihtyy niin hyvin Laatikaisella. 


BPL Group etsii jatkuvasti hyviä tyyppejä betoninpumppaus ja kuljetushommiin. Lähetä avoin hakemus osoitteeseen info@www.betonipumppaus.fi.