Annen matka armeijan harmaista betonin pariin 

Anne Ahola päätyi Laatikaiselle pitkän mutkan kautta. Hän oli 15 vuotta töissä puolustusvoimissa viestirykmentin esikunnassa. Kun viestirykmentti yhdistettiin Parolan panssariprikaatiin, ei Annen tiimille ollut enää töitä. Hän siirtyi valtion sisäisellä siirrolla Hyvinkäälle ulosottoon. Esimiehet ja työkaverit olivat mukavia, mutta itse työ ei niinkään. Neljän vuoden jälkeen oli aika ottaa uusi suunta. 

Työnkuva laajentuu ja konttoritiimi kasvaa

Eräänä kauniina kesäpäivänä Annen vanha tuttu, Seppo Laatikainen eli Sepi, esitti työtarjouksen. Olin kesälomalla, kun Sepi soitti ja kysyi, kiinnostaisiko tulla hommiin. Kiinnostihan se, ja kesällä tulee neljä vuotta Laatikaisella täyteen, Anne muistelee. 

Ura Laatikaisella alkoi laskutuksesta. Vuosien kuluessa Annen työnkuva on laajentunut, ja nykyään hänen repertuaariinsa kuuluu laskutuksen lisäksi palkanlaskenta ja ostoreskontran hoito. Myös toimiston työntekijäkaarti on kasvanut: Annen aloittaessa talouspuolella oli kolme työntekijää, nyt viisi.  

Yhteistyö pumppareiden kanssa avainasemassa

Toimiston aamut alkavat melkoisilla paperisulkeisilla, sillä kuormakirjat ja pumppulaput ovat edelleen pääsääntöisesti paperisia. Pumpparit ovat avainasemassa siinä, että laskutus saadaan hoidettua oikein ja ajallaan. Anne kollegoineen onkin tiiviisti yhteydessä pumppareihin ja kuljettajiin, vaikka he harvoin näkevät toisiaan. Pumppareiden mielestä varmaan joskus vainotaan heitä kyllästymiseen asti, Anne nauraa. Toisinaan kuormakirjojen ja muiden paperien puuttuminen tai hukkuminen on aiheuttanut pientä paniikkia, mutta hommat on aina lopulta saatu hoidettua kunnialla. Parasta on silloin, kun kaikki rullaa ajallaan. On mukavaa, kun saadaan kaikki tarvittavat paperit ajoissa ja sitä myötä laskutus valmiiksi ja palkatkin maksuun ajallaan.  

Hyvä yhteishenki on Laatikaisen valtti

Konttorilla on hyvä porukka, mukava yhteishenki ja rento meininki. Välillä meno on kova, mutta aina hyvä. Täällä on kiva olla, Anne kehuu. Anne onkin viihtynyt Laatikaisella erinomaisesti, ja siitä kiitos kuuluu sekä työnantajalle että kollegoille. Hienointa Annen mielestä on molemminpuolinen jousto ja luotto. Kun on kiire, tehdään pidempää päivää. Vastaavasti hiljaisempina aikoina pääsee tarvittaessa lähtemään aikaisemmin tai tulemaan myöhempään. Päivääkään en ole katunut, että tulin Laatikaiselle töihin, Anne kiteyttää